SOU plynárenské Pardubice navštívilo naše školicího středisko - Wavin Academy

SOU plynárenské Pardubice navštívilo naše školicího středisko

11.10.2021

Školící středisko Wavin Czechia v Kostelci nad Labem zaplnili v úterý 21. září středoškolští studenti z Pardubic a jejich učitelé. O návštěvě, kde si studenti mohli prohlédnout praktické ukázky instalatérských materiálů a práce s nimi, nám napsal pan Radoslav Housa, zástupce ředitele pro praktické vyučování, krátký článek. Děkujeme!

„Do perfektně vybaveného a moderně zařízeného školicího střediska Wavin Czechia s.r.o. v Kostelci nad Labem jsme se vydali autobusem od našeho Středního odborného učiliště plynárenského Pardubice dne 21. 9. 2021. Na toto školení jsme vybrali žáky druhých ročníků, maturitního oboru Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení a učebního oboru Instalatér. Do školicího střediska jsme dorazili něco málo před devátou hodinou a okamžitě se nás ujal tým profesionálních školitelů, který nás odvedl do moderní učebny, která je vybavena ukázkami celého sortimentu společnosti Wavin. Po úvodním přivítání Ing. Vítem Mrkvičkou nám Bc. Šárka Piechowiczová, DiS. představila projekt Wavin do škol, časový harmonogram exkurze a bezpečnostní pokyny. Dále již následovala odborná přednáška produktů vnitřní instalace a novinky roku 2021, kterou nás provedl Ing. Ivo Valeš. Nejvíce nás zaujala produktová řada Wavin K5, M5, K1 (K-press), M1 (M-press) pro instalace tlakových rozvodů pitné vody, teplé vody, ústředního a podlahového vytápění, včetně stlačeného vzduchu a chlazení. Tento systém tvořený vícevrstvými trubkami typu PE-Xc / Al/ PE-HD a širokou škálou lisovaných tvarovek z plastu a kovu je pro naše žáky velice zajímavý, protože se neustále snažíme výuku modernizovat a zapojovat nejnovější technologické postupy do hodin odborného výcviku. V praxi rozšiřujeme i výuku a montáž tepelných čerpadel, klimatizace a vzduchotechniky. Dalším překvapením, které si pro nás školící tým připravil, byla ukázka praktických částí školícího centra, včetně jednotlivých modulů s produkty. Zaujala nás realistická ukázka podtlakového odvodnění střech, realizovaná průhledným potrubím, kde žáci viděli tento systém v činnosti. Touto a mnoha jinými praktickými ukázkami nás proved Pavel Mališka technolog společnosti, za což velice děkujeme. Po bohatém a příjemném občerstvení nás již čekal přejezd autobusem do Horních Počernic – DEPO Wavin Czechia s.r.o., kde proběhla exkurze ve výrobně potrubí. Žáci tak viděli celý technologický postup vzniku potrubí, se kterým budou i nadále pracovat.
Jsme velice vděčni, že vedení společnosti umožnilo vznik projektu Wavin do škol, který významně umožňuje vzájemné a přímé propojení odborných škol s podnikem a žákům tak nabízí a v nemalé míře i rozšiřuje jejich odborné znalosti i dovednosti.

Těšíme se na další vzájemnou spolupráci.
S pozdravem Mgr. Housa Radoslav ZŘPV, SOU Plynárenské Pardubice“

_________________________________________
O projektu Wavin do škol
Společnost Wavin Czechia jako významný dodavatel plastových potrubních systémů pro vnitřní instalace a inženýrské sítě na stavebním trhu v roce 2020 zahájila projekt pod názvem Wavin do škol. Cílem projektu je propojit vyučující a studenty se společností Wavin Czechia, seznámit učitele a studenty s produkty a novinkami na stavebním trhu a umožnit absolventům škol, aby jejich znalosti více odpovídaly požadavkům trhu práce. V rámci projektu Wavin do škol společnost nabízí on-line webináře, produktová školení přímo ve školách – včetně prezentace novinek, návštěvy interaktivního školícího centra v Kostelci nad Labem a možnost využití exkurze do výroby. Součástí projektu je rovněž technická a materiálová podpora pro rozvoj praktického vzdělávání.