Víte, jak vybrat vhodný systém vytápění? - Wavin Academy

Víte, jak vybrat vhodný systém vytápění?

22.05.2017

Energeticky úsporný provoz a širší využívání alternativních zdrojů energie, jako jsou např. solární kotle, mají dnes zelenou. Současné trendy se promítají i v našich inovativních řešeních v oblasti vytápění.

Ústup tradičních materiálů

V rozvodech tepla je dnes patrný ústup od tradičních materiálů, jako je měď či ocel, ve prospěch plastu. Nejčastěji jde o moderní materiál PP-RCT, který nabízí mimořádnou tlakovou i teplotní odolnost. Tento materiál je využíván v konstrukci třívrstvých trubek, které ve své střední vrstvě využívají hliníkovou fólii anebo čedičové vlákno. Potrubí díky tomu získává mnohem větší odolnost a minimální teplotní roztažnost. Trubky z těchto moderních materiálů navíc eliminují tepelné ztráty, což umožňuje udržovat v otopných soustavách nižší teploty.

Nikdy neuděláte chybu

Pokud vybíráte do stavebního projektu vhodný systém pro vytápění, máme pro vás hned tři alternativy. První je systém Ekoplastik HEAT Optimum PP-RCT, který představuje úsporné řešení při zachování veškeré kvality. Pro projekty s nejvyššími nároky je tu systém Ekoplastik HEAT Premium. Pokud budete chtít využít všechny výhody obou systémů, pak lze oba dva kombinovat v rámci systému Ekoplastik HEAT Kombi.

Ať zvolíte kterýkoliv ze systémů Ekoplastik HEAT, nikdy neuděláte chybu.