Jak zajistit maximální těsnost spojů? - Wavin Academy

Jak zajistit maximální těsnost spojů?

těsnost spojů

Ve chvíli, kdy vybíráme konkrétní systém pro rozvody podlahového či ústředního vytápění, teplé a studené vody nebo chlazení, měli bychom se zaměřit i na náročnost instalace a těsnost spojů. Vedle svařování je jednou z častých metod spojování trubek a tvarovek i lisování. Jak v případě této metody dosáhnout skutečně těsných a bezpečných spojů?

Díky vysoce odolnému plastu polyfenylsulfonu je lisovací tvarovka Wavin K-press odolná vůči vysokým teplotám, korozi a usazeninám. Důležitou součástí tvarovek je lisovací límec z ušlechtilé oceli, který je vybaven kontrolním otvorem pro bezpečné ověření zásuvné hloubky před lisováním. Těsnění je zajištěno pomocí speciálního O-kroužku.

těsnost spojů
těsnost spojů

U nezalisovaných nebo nekvalitně zalisovaných spojů lze netěsnost odhalit prostřednictvím tlakové zkoušky. I proto by se mělo při spojování postupovat podle návodů výrobce a mělo by se dbát na správně zvolené těsnící materiály. U systému Wavin K-press je nepřípustné používat jakékoliv těsnící pasty určené k utěsnění závitů plastových tvarovek. V případě použití platových tvarovek se závity je doporučováno k utěsnění spoje použít těsnící nit nebo teflonovou pásku.

Chcete vědět více?